19:00

Kinna IF

Referat: Ulricehamns IFK - Kinna IF

Kinna begav sig från molntunga skyar hemma, passerade kolsvarta moln i Borås och lite regnande för att anlända till delvis blåa skyar och sol i Ulricehamn, men dock väldigt kylslaget. Laget som får förtroende att starta denna gång såg ut som: Robin Holmer - Benjamin Warnerfeldt, Joakim Björk, Jonathan Martinez, David Andersson - Niklas Ragnarsson, Gustav Bryngelsson, Fredrik Ekvall - Gustav Riemer, Oliver Persengård & Oskar Johansson.

Första halvleken är under matchens första 20 minuter ett ställningskrig, mycket spel på mittpaln där det gäller att ta för sig, . Ulricehamn är laget som vinner något mer boll, Kinna har några uppspel, men dessa stannar i en trygg hemmabacklinje. Ulricehamn tar ledningen efter 10 minuter i ett läge där vi hamnar på efterkälken i den farliga ytan utanför straffområdet och plötsligt står en hemmaanfallare i läget att slå in ett ledningsmål bakom Holmer. Frånsett målet skapar inte hemmalaget några störra chanser första halvan. Sista 20 av halvleken är det stor övervikt till hemmalaget som vinner alla bollar på mitten genom Sebastian Johansson och Daniel Helin. Kinna skapar egentligen bara en chans halvtimmen in i halvleken, det är Bryngelsson som slår et tinlägg mot Oskar som i bra läge förlorar sin närkamp, bollen dock till Ragnarsson som avslutar över.

Ulricehamns 2-0 kommer efter att vi missat stötningen högt upp på planhalvan och hamnar i det i numerärt underläge, vilket leder till en ganska enkel upprullning och Helin kan lägga in tvåan i nätet. Men vi är lite bittra över situationen som ledde till Ulricehamns spelvänding, borde inte Bryngelsson haft en rätt så klar frispark vid offensivt straffområde egentligen? 3-0 kommer då vår back försöker sig på en dribbling som siste man mot Helin. Helin, vinner boll och får eriksgata mot målet, och avslutar med en hockeypass sidledes till målkungen Kristfer Johansson som gör ett av sin karriärs enklare mål.

3-0 i halvtid och Ulricehamn är klart bättre, tyngre, starkare och smartare i allt. Men ändå känns det riktigt surt att dom gör 3 mål då det är situationer som vi i ärlighetens namn skapar väldigt mycket åt hemmalaget, effektiviteten skulle imponera på vilken tysk filosof som helst.

Andra halvlek blir ganska stereotyp, Kinna är laget som har mest boll och tillåtts ha det, Ulricehamn kontrollerar läget väldigt väl och känns trygga. Dock skall absolut sägas att vi samlar ihop till ett tröstmål ju mer halvleken går. Warnefelt slår farligt inlägg som passerar samtliga KInnaben i slottet, Oskar serverar Malte en macka, men avslutet tar på Maltes benskydd och tamt utanför som resultat. Selin hittar Ekvall som frestar en välplacerad målvakt med en nick, Gradner är sanslöst nära att skarva in ett Riemerinlägg, men vikarierande burväktare gör en kanonräddning. Ekvall dundrar upp ett skott i ribban efter samspel med Gradner och David. Nej, läddret ville helt enkelt inte in utan Ulricehamn kan kanske beskedligt segra med 3-0 och i redaktionens ögon stärkte dom guldkandidattiteln än mer.

3 kanonkulor - Oskar Johansson - Jobbade och slet matchen igenom och växte in i matchen ju längre den gick. Dryga 75 minuter blev det för Oskar i årspremiären.

2 kanonkulor - Robin Gradner - Även här säsongsdebut på plan, kommer in strax före halvtid och tar för sig. Visar en härlig energi i matchen och är inblandad i de flesta av målchanserna vi skapar.

1 kanonkula - Fredrik Ekvall - Visar sin klokhet och snabba spelförståelse i många situationer, snabbt slagen frispark i första som kunde lett till kvittering och helt annan matchbild